O NAMA

ROLLING d.o.o. Sarajevo

Firma „ROLLING“ d.o.o. Sarajevo je registrovana 1992.g. kao društo za građevinarstvo, inženjering i trgovinu.
Pretežna djelatnost naše firme je visokogradnja, specijalni radovi u oblasti sanacije i ojačanja konstrukcija, inženjering, projektovanje, niskogradnja kao i nadzor nad izgradnjom objekata.
Tokom ratnih dešavanja u BiH firma „ROLLING“ d.o.o. nastavlja sa radom u Saveznoj Republici Njemačkoj, gdje se između ostalog specijalizira na radovima sanacije i ojačavanja konstrukcija modernim materijalima i tehnologijama.
U dosadašnjem radu realizirali smo građevinske poslove koji se odnose na novogradnju, sanaciju konstrukcije i uopšte rekonstrukcije objekata, ubrajajući i infrastrukturne objekte niskogradnje. Radove izvodimo samostalno i u kooperaciji sa drugim firmama.
Firma Rolling d.o.o. Sarajevo je nakon dugogodišnje saradnje sa renomiranom i vodećom firmom iz oblasti sanacije i ojačanja konstrukcija S&P Clever Reinforcement GmbH iz Švicarske (www.sp-reinforcement.ch) postala ekskluzivni zastupnik S&P proizvoda za Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Makedoniju i Albaniju, a posjeduje i ovlaštenje za ugradnju S&P materijala.
Tehničko stručno savjetovanje za složene sisteme sanacije obezbjeđuje firma S&P Reinforcement GmbH iz Njemačke, a za praćenje kvaliteta rada naše firme angažujemo Građevinski fakultet – Institut za materijale i konstrukcije (IMK) Sarajevo.
Danas je naše preduzeće vodeće iz oblasti sanacije i ojačanja konstrukcija u BiH, posluje rentabilno i redovno izvršava sve svoje zakonom predviđene obaveze. U saradnji sa našim kooperantima možemo izvršiti poslove „od ideje do upotrebe“ objekta.
Pored inženjera arhitekture i građevine sa velikim iskustvom iz ove oblasti raspolažemo I sa kvalitetnim mladim stručnjacima iz oblasti arhitekture i finansija koji primjenjuju nove tehnologije i govore više stranih jezika, kao i kvalifikovanom radnom snagom za izvođenje građevinskih radova. Također, posjedujemo i odgovarajuću opremu za izvođenje radova, kao i za ispitivanje kvaliteta izvedenih radova. To nam je omogućilo da pored građevinske djelatnosti pružamo i usluge nadzora, konsaltinga i implementacije projekata.

Iz naše bogate referenc liste izdvajamo sljedeće najznačajnije poslove iz oblasti sanacije i ojačanja konstrukcije kao i adaptacije objekata:

- Poslovni centar UNIS u Sarajevu,
- Neboderi u Ul. Trg Heroja,
- Distributivni centar DC Rajlovac – Sarajevo,
- Stambeni objekat „ŠIBICA“ u Sarajevu,
- Termoelektrana Kakanj – Ćatići,
- Elektroprivreda BiH,
- Zgrada prijateljstva Grčke i Bosne i Hercegovine u Sarajevu (bivše Izvršno Vijeće RBiH),
- Energoinvest d.d. Sarajevo
- DOM MLADIH Centar Skenderija Sarajevo,
- Carinski Terminal „Intereuropa RTC“ dd Sarajevo (izgradnja Kompleksa),
- Hotel „EVROPA“ Sarajevo,
- NATRON HAYAT Maglaj,
- Poslovni objekat „PINK BH COMPANY“ Sarajevo,
- Fabrika Duhana Sarajevo d.d.,
- Most «Otoka» u Sarajevu
- sanacije i ojačanja konstrukcije nad objektom «Direkcije za Civilno Zrakoplovstvo» BiH,
- radove na ojačanju fragmenata Ferhadija Džamije u Banja Luci.
i mnogi drugi objekti.

Postanite naš partner

Kontaktirajte nas